Prednosti pregradnih paravana pri opremanju poslovnih prostora

paravani u bastama- naslovna slika

Prednosti pregradnih paravana pri opremanju poslovnih prostora

Otvoreni raspored prostora predstavlja najpopularniju kompoziciju današnjice, bilo da se radi o rezidencijalnim ili poslovnim prostorijama. Prateći primer Google i Microsoft-a, danas, mnoge kompanije teže da urede svoje kancelarije na ovaj način, kako bi povećale produktivnost i unapredile međuljudske odnose.

Međutim, ponekad je potrebno obezbediti određenu dozu privatnosti i zaštiti zaposlene od pozadinske buke. U tom slučaju, pregradni paravani dolaze kao savršeno idejno rešenje. S obzirom na jednostavan dizajn, raznovrsne materijale i različite dimenzije, oni se lako uklapaju u bilo koji kancelarijski prostor.

Ako ste nekada razmišljali o instaliranju pregradnih paravana, sada je pravo vreme da se upoznate sa njihovi prednostima i unapredite vaš poslovni prostor.

Šta su pregradni paravani?

Osnovan namena pregradnih paravana je da odvoje jednu prostoriju od druge ili da obezbede privatnost ukoliko to prostor nameće. Tako da, umesto da razmišljate o rekonstrukciji vaših poslovnih prostorija, izlagajući se nepotrebnim troškovima, jednostavno se možete opredeliti da postavite paravan.

Imajući u vidu njihov dizajn, možete se odlučiti za sklopive i rasklopive paravane, koje ćete koristiti po potrebi, ili pak fiksne. Iako je njihova funkcija primarno arhitektonska, paravani mogu imati snažnu vizuelnu ulogu i uticati na celokupan utisak o enterijeru.

A sada, malo više o njihovom prednostima…

paravani za kancelarije
zeleni paravani
paravani u javnom objektu

Manje buke i više privatnosti

Prilikom instaliranja paravana u poslovnim objektima, obezbedićete vašim zaposlenima manji nivo buke i unaprediti privatnost na radnom mestu. U ovom slučaju, oni će se više fokusirati na posao, bez da ih ometa ono sto što se dogadja pored njih.

Takođe, ako su vaši radnici izloženi bučnom okruženju, pružićete im mogućnost da obavljaju svoje radne zadatke sa lakoćom i visokom produktivnošću. Međutim, u današnje vreme paravani nisu samo deo kancelarijskog prostora, nego su svoju namenu našli i u drugim objektima, kao što su kafei.

Dosta ljudi kada posećuje takav tip establišmenata želi da se oseća prijatno, da uživa u razgovoru sa svojim prijateljim, a nerado smo svedoci i mnogih poslovnih sastanaka koji se odvijaju na ovaj način. S toga, paravani u kafeima omogućuju dodatni vid sigurnosti i određeni nivo privatnosti.

Ekonomičnost

Ako ste ikada razmišljali o unapređenju vašeg poslovnog prostora, onda okvirno znate i troškove celokupne adaptacije, koja nije ni malo pristupačna.

U poređenju sa zidovima, paravani pružaju jednostavnije i dosta jeftinije rešenje prilikom pregrađivanja prostora. Treba napomenuti još jednu bitnu činjenicu, paravan uvek možete skloniti, sto nije isti slučaj sa zidom.

Ako u nekom trenutku odlučite da redizajnirate poslovni prostor ili da proširite vaše kancelarije, onda ćete se složiti da paravani višestruko olakšavaju ovaj posao, nego da rušite i pomerate zidove.

Ali, njihova ekonomičnost se ne ogleda samo u pogledu prostora. U ovom slučaju vi dosta novca štedite na računima za struju tako što koristite prirodnu svetlost. S obzirom na njihovu jednostavnu montažu, koja ne zahteva strukturalnu promenu i modifikaciju prostora, paravani vam omogućuju fleksibilnost u radu i štede novac na budućim rekonstrukcijskim projektima.

Optimalna osvetljenost prostora

Pregradni paravani su odlično idejno rešenje kada želite da iskoristite prednosti prirodnog svetla. Vaša kancelarija će izgledati prostranija i veća, što dodatno doprinosi iluziji većeg prostora. Sa druge strane, troškovi za električnu energiju će biti znatno sniženi, s obzirom da koristite prirodne resurse.

Atraktivan izgled

U današnje vreme možete izabrati različite modele pregradnih paravan, u zavisnosti od vaših potreba i kakav efekat želite da postignete. Na primer, paravani u bojama će osvežiti prostor i kreirati opušteniju radnu atmosferu, dok jednobojni ili providni paravani omogućuju profesionalan i moderan izgled vaše kancelarije.

Sto se tiče dimenzija, oni mogu ići od poda do plafona kao imitacija zida, ili samo delimično oivičiti radni prostor. Uopšteno, pregradni paravan mnogo bolje doprinosi ideji modernog dizajna, dok zaposlenima pruža produktivnost i veći učinak pri radu.

Bolja komunikacija među zaposlenima

Paravani u radnom okruženju često simbolizuju otvorenost i iskrenost među osobljem. Kada bolje razmislite, providni paravani omogućuju vašim radnicima osećaj sigurnosti i povezanosti, s obzirom da ništa nije skriveno, što produbljuje poverenje i pospešuje komunikaciju.

Takođe, dodatna prednost je ta, što uvek možete da vidite ko vam prilazi, umesto da ta osoba kuca na vrata od kancelarije. Iako ste izloženi spoljnim uticajima, pomoću paravana vi uvek možete da zadržite određen nivo privatnosti, bilo da radite ili organizujete sastanak.

atrktivan izgled paravana
atraktivan izgled crvenih paravana

Fleksibilnost

Ukoliko nekada odlučite da menjate poslovni prostor ili da širite postojeći, pregradni paravani će vam uštedeti dosta novca na reorganizaciji kancelarija. U ovom slučaju, potrebno je samo da premestite paravane u nove prostorije, bez da iznova trošite sredstva na pregradna rešenja.

S toga, pregradni paravani omogućuju visok nivo fleksibilnosti i mogu se pomerati kako bi ste ubacili veće komade kancelarijskog nameštaja, kao što su direktorske stolice i veće stolove. Za mnoge kompanije, fleksibilnost je jedan od odlučujućih faktora, a pregradni paravani im upravo to pružaju.

Naša rešenja

nase resenje 1
nase resenje 2
nase resenje 3

Stolovi & Stolice nude svojim klijentima mnogobrojne modele pregradnih paravana, a neke od njih možete pogledati u našoj online prodavnici. S obzirom da većinu paravana izrađujemo po želji kupaca i njihovim poslovnim potrebama, potrebno je kontaktirati naše predstavnike radi daljeg dogovora.

U ponudi imamo različite materijale koji pružaju visok nivo zaštite od pozadinske buke i omogućuju privatnost pri radu. Bilo da želite klasičan i minimalistički dizajn koji se lako uklapa u vaš poslovni prostor ili hoćete da eksperimentišete sa bojama i oblicima, Stolovi & Stolice su vam pripremili veliki odabir paravana za vaše potrebe.

Želimo da napomenemo da naši pregradni paravani nisu nužno namenjeni samo kancelarijama i poslovnim prostorima, veći i drugim objektima, kao što su kafei i restorani. Uverite se u kvalitet naših proizvoda i obezbedite vašem osoblju prijatne uslove za rad.