Zena u sivoj jakni sedi na krevetu, pije kafu i radi na laptopu
Najbolji saveti za rad od kuće
paravani u bastama- naslovna slika
Prednosti pregradnih paravana pri opremanju poslovnih prostora

10 saveta pri izboru kancelarijske stolice

U današnje vreme imamo puno izbora kada je reč o kancelarijskom nameštaju, ali kako bismo napravili Vaš izbor kancelarijske stolice što lakšim, potrudili smo se da predstavimo listu od 10 ključnih osobina koje Vaša kancelarijska stolica treba da ima. Naposletku, očekujte da ćete provoditi negde verovatno osam sati dnevno radnim danima, na samo ovom komadu nameštaja, pa je veoma važno da on bude udoban i da ispunjava sve zahteve. Upravo iz tog razloga, upamtite da štednja na ovakvom komadu nameštaja nije dobra ideja. Ovo je investicija, u Vas, Vaš posao i Vaše zdravlje, pa zato nemojte ni štedeti novac da priuštite sebi najbolju kancelarijsku stolicu koju možete naći i priuštiti. Ova investicija će Vam se svakako vratiti i isplatiti.

Kako izabrati kancelarijsku radnu stolicu?

Evo šta je to što kancelarijska stolica sve treba da ima, da bi bila savršena za Vaš radni prostor.

  1. Udobna je

Da biste znali kako napraviti pravi izbor kancelarijske stolice prvo na šta morate misliti je udobnost. Najbitnije je da Vama bude udobno jer ćete ipak provoditi dosta vremena u sedećem položaju. Važno je zbog Vašeg zdravlja i Vašeg držanja i kičme da imate odgovarajuću potporu. Podesive stolice su takođe dobra ideja, ali nemojte odabrati fotelju umesto radne stolice. Iako ovo može zvučati kao dobra ideja, radne stolice su tu sa posebnom namenom i druge vrste nameštaja ne mogu zameniti njihovu osnovnu funkciju. Udobnost je na prvom mestu najviše zbog zdravlja, tako da nemojte oklevati.

Pogledajte ponudu kancelarijskih stolica na akciji :

  • Akcija
    Elekro podesivi radni stolovi

    Ergo sto

    51.000 rsd64.000 rsd
  • Akcija
    radni stolovi t

    Radni sto T 140/B

    Originalna cena je bila: 19.900 rsd.Trenutna cena je: 17.900 rsd.
  • Akcija
    radni stolovi t

    Radni sto T 120/B

    Originalna cena je bila: 19.500 rsd.Trenutna cena je: 17.600 rsd.
  • Akcija
    Ergonomska stolica Arco V

    Ergonomska stolica Arco V

    Originalna cena je bila: 45.200 rsd.Trenutna cena je: 35.900 rsd.

zena uziva u svojoj kancelarijskoj stolici

  1. Laka je za održavanje

Druga stvar na koju bi trebalo da mislite je održavanje. Da li će materijal biti izdržljiv, da li će biti otporan na fleke, da li ćete moći lako i nesmetano da prebrišete tkaninu i kako će se tkanina i materijal od kojih je izrađena vaša kompjuterska stolica, bi trebalo da diktira i izbor kompjuterske stolice. Što je lakše održavanje to će i Vama biti lakše da održavate radni prostor i da uživate u njemu. Ukoliko se odlučite za proizvod od zahtevnijih materijala, budite spremni da se posvetite njihovom pravilnom održavanju. Stoga Vaš izvor radne stolice je još lakši, jer treba da birate one materijale koji neće predstavljati problem pri održavanju.

  1. Ne štrči (suviše) od ostalog enterijera

Naučite kako izabrati kancelarijsku stolicu koja ne štrči suviše od Vašeg ostalog enterijera jer iako možete pribeći eklektičnom stilu, u nekim situacijama, to neće napraviti lep estetski efekat u Vašem radnom prostoru. Ukoliko je Vaš radni prostor uređen minimalistički, svakako ne bi bila dobra ideja staviti umesto radne stolice neku stolicu u dekupaž stilu ili neku kancelarijsku fotelju u bidermajer stilu. Vaš radni prostor treba da ima objedinjujuću ideju, treba da ima jedan stil koji prati i mala odstupanja su poželjna jer izražavaju Vašu kreativnost i individualnost. Ali ako ostatak prostora nije u određenom stilu, velika odstupanja mogu napraviti pogrešan efekat, kojim ne biste bili zadovoljni. Zato i na to teba obratiti pažnju.

Uklapanje boja kancelarijskog namestaja

  1. Podesiva je

Iako su uglavnom radne stolice podesive, ne zaboravite da Vaša radna stolica bude podesiva, jer će Vam upravo to pomoći da možete da je koristite na način koji Vama najviše odgovara. Podesiva radna stolica će moći da se prilagodi Vašim individualnim potrebama i da pruži odgovarajuću podršku kičmenom stubu. Opet, najvažnije je misliti na to koliko samo vremena treba da provedete u sedećem položaju, pa ćete videti da je ovo jedna od najvažnijih karakteristika koje će Vam biti potrebne. Kada imate mogućnost podešavanja, biće to kao da imate ne samo jednu, već više radnih stolica od kojih ćete moći da napravite pravi izbor – pri podešavanju naravno. Zato odaberite fleksibilnost kao jednu od glavnih karakteristika koje Vaša kancelarijska stolica treba da ima.

  1. Ima garanciju proizvođača

Garancija proizvođača je jedan od faktora koji Vas može poštedeti mnogo briga. Uz garanciju proizvođača moći ćete da se opustite da će neka šteta da Vas uskrati Vaše kancelarijske stolice. Bar za period dok traje garancija proizvođača. Birajte one proizvode koji pored kvaliteta imaju i osnova da budu kvalitetni, a to ćete videti i po tome što postoji garancija proizvođača. Oni proizvođači koji nemaju garanciju proizvođača i koji jednostavno ne stoje iza svog proizvoda, možete zaobići. Iako to ne mora da znači da će proizvod biti manjkav, svakako ćete biti mirniji ako imate garanciju proizvođača.

  1. Napravljena od materijala koji „dišu“

Uvek birajte materijale koji „dišu“ uz takve materijale možete se opustiti da će Vaša stolica biti kvalitetna i pouzdana. Takvi materijali neće izazvati reakcije u dodiru sa Vašom kožom i jednostavno su lakši za održavanja. Materijali koji imaju poroznost, iako su takođe dobri upijači fleka, su svakako bolji za Vašu kožu i mogu Vam pomoći da imate kvalitetan materijal koji dolazi u dodir sa Vama. Zato obratite pažnju pri odabiru materijala od kojih je napravljena kancelarijska stolica, i to će Vam pomoći na duge staze.

  1. Eco-friendly

Bol u ledjima usled dugog sedenja za racunaromUkoliko je moguće, odaberite stolicu koja će biti eco-friendly, i na taj način ćete očuvati i okolinu i eko-sistem i bićete u mogućnosti da uradite nešto za sebe i svet oko sebe. Mnogi proizvođači su sve više usmerene na eco-friendly strategije pa neće biti teško pronaći proizvođača stolica koji proizvodi eco-friendly stolice, a čak je moguće da ćete imati veliki izbor ovakvih stolica. Osim što ćete na taj način imati kvalitetan komad nameštaja u Vašoj kancelariji, imaćete i stolicu koja je u skladu sa prirodom.

  1. Mekano sedište

Mekani sedalni deo je posebno važan, jer ne želite da nosite jastuče na posao. Mekan i udoban sedalni deo će Vam dati potporu za Vašu kičmu i osigurati udobnost i prijatnost tokom višečasovnog sedenja. Zato odaberite onu kancelarijsku stolicu koja je Vama prijatna da na njoj sedite. Tvrde stolice utiču na kraj Vaše kičme i mogu prouzrokovati mnoge probleme sa Vašom kičmom, a pogotovo usled dugotrajnog sedenja. Pokažite sebi da mislite na svoje zdravlje tako što ćete izabrati stolicu sa mekanim sedalnim delom, i obezbedite Vašoj kičmi udobnost koju zaslužuje.

  1. Ima naslon za ruke

Naslon za ruke je Veoma bitna stavka, jer dozvoljava da imate pravilno držanje tokom rada i da oslonite svoje laktove tokom rada, kao i tokom odmora. Tako da kada pravite izbor kancelarijske stolice, obratite pažnju da li postoji i naslon za ruke. Podesivi nasloni za ruke su takođe tu da Vam olakšaju držanje i rad. Najbolje bi bilo da stolicu isprobate, i vidite da li Vama odgovaraju nasloni za ruke koji su podesivi ili oni fiksirani. Morate ostaviti po strani ono što mislite da bi Vama bilo ugodno, i isprobajte komad nameštaja pre kupovine. To će Vas uveriti na najbolji mogući način da li je za Vas ovakva računarska stolica ili ne.

  1. Baš je po Vašoj meri

Odaberite kancelarijsku stolicu baš po Vašoj meri i pratite svoje potrebe. Samo ako budete dobro izabrali Vašu stolicu, nećete morati da je menjate suviše brzo. Kancelarijska stolica koja je po Vašoj meri će Vam dati slobodu da se posvetite Vašem poslu i da napredujete brzo u Vašem poslu. Ako je sve po Vašoj meri moći ćete da ne obraćate pažnju na to da li Vam je stolica udobna, već da se fokusirate na Vaš rad i posao.

Nadamo se da će Vam ovi saveti biti od pomoći u odabiru Vaše kancelarijske stolice. Zapamtite šta je sve to što bi kancelarijska stolica trebalo da ima, ali ne zaboravite i da donesete konačnu odluku tako što ćete se pridržavati svojih stavova i mišljenja. Na kraju krajeva jako je važno da Vi budete ti koji će doneti krajnju odluku i da se odlučite za onu stolicu koja Vama najviše odgovara.

10 saveta pri izboru kancelarijske stolice
Ovaj web sajt koristi kolačiće (coockies) za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem sajta, vi se slažete sa našim Uslovima korišćenja.
Pročitaj više