Kako smanjiti stres na poslu biranjem odgovarajuce radne stolice
Kako smanjiti stres izborom odgovarajuće kancelarijske stolice?
decembar 20, 2020
Podesivi radni sto
Zašto izabrati podesivi radni sto?
april 10, 2021

Dizajn kancelarijskog enterijera i nameštaja – trednovi koji pomeraju granice poslovanja

Savremeni koncept dizajna kancelarijskog nameštaja prevazilazi pravila jednostavne estetike. Izgled vaše kancelarije oslikava stanje vaše kompanije, a svi znamo koliko je bitan prvi utisak. Ako vaše poslovne prostorije poseduju stari i pohaban nameštaj, to može odati pogrešnu sliku o vašem poslovanju. Na primer, klijent može pomisliti kako imate problema sa praćenjem savremenih trendova.

Sa druge strane, moderan kancelarijski nameštaj može ukazati drugima da ste vi lideri na tržištu. Zbog toga mnoge firme ulažu dosta napora u kreiranje poslovnog prostora jer žele kako svojim zaposlenima tako i klijentima da obezbede ugodan, a u isto vreme, estetski lep prostor.

U ovom slučaju, dizajn nameštaja igra ključnu ulogu i u mnogome može olakšti vaše poslovanje.

Pogledajte ponudu kancelarijskih stolica na akciji :

Dizajn enterijera i nameštaja – industrijski koncept

Industrijski koncept je postao popularan tokom kasnih 2000-ih i danas se može naći u mnogim kompanijama. Kancelarije ovog tipa obično imaju „otvoren plan“ poslovnog prostora sa izraženim plafonom. Takođe, upečatljivi zidovi od cigle i rustični podovi su samo neke od karakteristika industrijskog koncepta.

Industrijski koncept dizajna enterijera
Firme uglavnom preuređuju stare fabrike ili industrijske pogone u poslovne prostore, kako bi iskazale svoj nekonvencionalan i pomalo buntovnički pristup. Veome često ćete naći start up companije koje su prihvatile ovaj dizajn, kako bi uštedele novac na renoviranju ili kiriji.

Dizajn kancelarijskog nameštaja – ergonomski koncept

Višečasovno sedenje je postalo jedno od najvećih pretnji ljudskom zdravlju, a zaposleni koji provode sate za kancelarijskim stolom često pate od mnogobrojnih zdravstevnih problema. Kako bi unapredile svoje poslovanje, firme sada dodatno uređuju svoj poslovni prostor i prilagođavaju ga potrebama radnika.

Tako često možete videti kancelarije opremljene ergonomskim stolicama ili podesivim stolovima koje omogućavaju zaposlenima više fleksibilnosti i optimalne uslove za rad. U ovom slučaju, radnici imaju mogućnost da rade stojeći, a sve u cilju aktiviranja određene grupe mišića.

Enterijer kancelarije – stakleni zidovi i vrata

U poslednjih nekoliko godina stakleni zidovi i vrata su postali nezaobilazni deo kancelarijskog dekora. Mnoge kompanije koje prate savremene trendove smatraju da stakleni zidovi i vrata sprečavaju usamljenost, dok su u isto vreme izoluju sve vrste zvukova.

Open space koncept dizajna enterijera kancelarije
Samim tim, radnici mogu da se fokusiraju na posao, koncentrišu tokom sastanaka i teleforniraju bez da uznemiravaju bilo koga. Povrh svega, staklo propušta prirodnu svetlost što doprinosi celokupnom ambijentu i povećava unos vitamina D u telu dok popravlja raspoloženje.

Što znaci da su stakleni vrata i prozori odličan izbor za kancelarije gde vlada sumorno raspoloženje ili radnici imaju tendenciju da pate od sezonskog efektivnog poremećaja iliti zimske depresije.

Radni prostor dizajniran u skladu sa prirodom

Unošenje prirode u poslovni prostor je možda jedno od najboljih dizajnerskih rešenja za vaše kancelarije. Biofilni dizajn ima mogućnost da transformiše celokupan prostor i omogući ljudima da se povežu sa prirodom. Kada napravimo ovu konekciju, mi smo srećniji.

Primetićete da su vaši zaposleni više produktivniji, kreativniji i imaju više elana za rad. Takođe, mnogi kompanije su uočile da je primena biofilnog dizajna uticala kako na mentalno tako i na fizičko stanje svojih zaposlenih.

Odlike ovog koncepta uključuju pogled na predivne pejzaže, dosta biljaka u kancelarijama, elemente vode i izloženost sunčevoj svetlosti. Takođe, imajte u vidu da biljke ujedno prečišćavaju vazduh i podižu nivo kiseonika u poslovnom prostoru. Stoga, ovakva jedna Zen atmosfera će sigurno umanjiti stres svakodnevnog posla.

Enterijer kancelarije sa puno biljaka
Fleksibilan radni prostor

Jos jedan trend koji dobija na popularnosti u poslednje vreme, a odnosi se na činjenicu da radnici nisu striktno stacionirani u jednom delu firme ili kancelarije, već da imaju stolove i stolice koje se lako mogu pomerati i po potrebi smanjiti ili povećati.

U suštini ceo dizajn kancelarije je promenljiv i podložan stalnim promenama. Međutim, firme koje žele da prihvatve ovaj koncept bi trebalo svojim zaposlenima da obezbede što veću mobilnost i smanje administraciju.