konferencijska sala sa konferencijskim stolom i stolicama
Konferencijska sala – Kako da opremite poslovni prostor?
Dizajn namestaja i enterijera - naslovna slika
Dizajn kancelarijskog enterijera i nameštaja – trednovi koji pomeraju granice poslovanja

Kako smanjiti stres izborom odgovarajuće kancelarijske stolice?

Veći deo kancelarijskog posla odnosi se na višesatno sedenje za radnim stolom, što izaziva oderđeni nivo stresa u našem telu. U ovom slučaju, mogu se javiti mnogobrojni zdravstveni problemim, a među njima najučestaliji, bol u leđima.

Zbog statičkog položaja tela, bol se uglavom javlja u predelu leđa, remena, ruku i nogu, dok višesatno sedenje može da dovede i do bolova u mišićima i kičmenim diskovima. Jos jedan problem sa kojim se kancelarijki radnici suočavaju je nepravilan položaj tela prilikom sedenja. Često ćete videti da su nagnuti na jednu stranu, što vrši još veći pritisak na njihovu kičmu.

Ali, kako smanjiti stres? Dok neki tragaju za ovim odgovorom godinama, drugi prosto izaberu odgovarajuću kancelarijsku stolicu. Danas na tržištu možete pronaći vrhunski dizajnirane ergonomske stolice, specijalno za ovu namenu, a Stolovi & Stolice vam nude opširan asortiman.

Popularni proizvodi u prodaji :

Smanjenje stresa uz pomoć ergonomske stolice

Primetićete da većina kancelarijskih stolica danas imaju ergonomski dizajn, kako bi vam omogućile visok nivo komfora. Iako je većina njih spada u viši cenovni rang, one imaju svrhu da onemoguće mnogobrojne zdravstvene probleme i samim tim vam štede novac.

zena uziva u svojoj kancelarijskoj stolici

U svakom slučaju, zdravlje treba da vam bude prioritet, a ovaj komad nameštaja omogučuje upravo to – da ostanete zdravi. Uglavnom ergonomske stolice dolaze sa određenim dodacima koji sprečavaju prekomerni napor tela.

Međutim, trebalo bi da napomenemo da pravilno sedenje igra veliku ulogu, bez obzira koji tip stolice da odaberete. Ali i pravilno sedenje vremenom može da izazove određeni nivo stresa u vašim leđima i baš zbog toga se preporučuje ergonomska stolica.

Uz njihovu pomoć, vi možete da podesite naslon, rukohvate i visinu sedenja tako da se osećate ugodno dok izvršavate vaše radne zadatke. Neki modeli imaju čak i naslon za noge, kako bi vam omogućili da podignete vaša kolena u visini kukova i tako zadržite pravilan položaj tela. U ovom slučaju ćete poboljšati cirkulaciju i sprečiti nastanak mnogih venskih oboljenja.

Birajte stolicu koja će vam pružiti lumbalnu podršku. Imajte u vidu da su lumbalni mišići ključni za vaše zdravlje jer pružaju vašem telu snagu, okretljivost i fleksibilnost. Ako patite od bola u donjem delu leđa, nećete uspešno moći da izvršavate vaše radne zadatke.

Birajte stolicu u vašem cenovnom rangu

veliki izbor ergonomskih kancelarijskih stolicaIako većina modela danas ima „jaču“ cenu, to ne znaci da ne možete pronaći stolicu shodno vašim potrebama i buđzetu. Na primer, Stolovi & Stolice nude različite modele ergonomskih stolica po pristupačnim cenama. U ovom slučaju novac neće biti opravdanje za nepravilno držanje.

Pokušajte da nađete kancelarijsku stolicu koja će u potpunosti odgovarati potrebama vašeg tela. Kao što smo prethodno napomenuli, odabir odgovarajuće stolice, ne samo da će poboljšati vaše zdravlje, nego će uticati i na vašu produktivnost na poslu.

Stoga, cena ne mora da bude odlučujući faktor. Počnite od nekog osnovnog modela, pa kada se ukaže prilika, lako ga možete zameniti sa naprednijim modelom. Jedino je bitno da tokom višestanog sedenja svom telu obezbedite potrebnu udobnost i potporu, kako se ne bi osećali iscrpljeni i bezvoljno.

Saveti za smanjenje stresa na poslu

Upravljate stresom na radnom mestu: nemojte sedeti satima prikovani za radni sto u zagušljivoj prostoriji. Otvorite prozor u udahnie svež vazduh punim plućima. Duboko disanje će vam pomoći da se oslobodite viška stresa u organizmu. Ukoliko radite u zatvorenoj prostoriji, gledajte da u toku dana prošetate nekoliko puta po kancelariji, a možda čak i izađete napolje.

Smirite vaše misli: tokom dana smo često opterećeni mnogobrojnim problemima, a crne misli se nižu jedna za drugom. Nekada nismo mi jedini krivci jer okolina ima veliki uticaj na nas. Međutim kao što postoje vežbe za telo, tako postoje vežbe i za misli. Dovedite svoje telo u stanje relaksacije, tako što ćete se svakodnevno tuširati toplom vodom, upražnjavati jogu, čitati knjigu ili slušati muziku.

Vežbajte disanje: često se pitate kako smanjiti stres kada se sve uroti protiv nas. Ali jednostavne vežbe disanja mogu imati mogobrojne zdravstvene benefite. Kada ste na poslu, ugrabite trenutak da zažmurite i duboko dišite na nos, a da ste prethdno opustili sve mišiće u vašem delu.

Opustanje na poslu - meditacija

Meditacija: ovo je bila i ostala jedna od najboljih vežbi za opuštanje. Ako imate vremena, potrebno je da meditirate bar jednom nedeljno. Isključite kompjutere, mobilne telefone, televizore i posvetite pola sata sebi i svom mentalno zdravlju.

Kako smanjiti stres izborom odgovarajuće kancelarijske stolice?
Ovaj web sajt koristi kolačiće (coockies) za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem sajta, vi se slažete sa našim Uslovima korišćenja.
Pročitaj više