Najbolja boja za zidove za vasu kancelariju

Zuta i zelena boja zida - koju izabrati

Najbolja boja za zidove za vasu kancelariju

Odabir boja za kuću ne predstavlja problem za većinu vlasnika zato što oni unapred znaju sta žele od svog životnog prostora i tačno znaju koje će boje istaći njihov stav i definisati njihov identitet. Kvalitetna farba za zidove će unaprediti izgled vašeg doma, što doprinosi sveobuhvatnoj atmosferi.

Međutim, sve zavisi od vašeg ukusa i kako se vi osećate u datom trenutku. Kada govorimo o poslovnom prostoru, stvari su malo drugačije. Od vas se očekuje da stvorite prijatan ambijent, a da ujedno zadržite poslovno okruženje.

Stoga, boje zidova vaše kancelarije igraju veoma bitnu ulogu i dodatno mogu uticati na vašu motivaciju. Mi u Stolovi & Stolice smo pripremili nekoliko nijansi koje mogu biti zanimljive za vašu kancelariju.

Bela

Bela može da izgleda sterilno, međutim prljavo bela je sasvim druga prica, lako se uklapa u svaki ambijent i odaje čist i sofisticiran izgled. Ali, pri odabiru bele boje vazno je obratiti pažnju na nijansu, jer u suprotnom ona moze da izgleda jeftino.

prostorija za sastanke okrecena u belu bojuTirkizna

S obzirom da je tirkizana kombinacija plave i zelene, ona može da pretvori vašu kancelariju u neiscrpan izvor produktivnosti i energije. Intenzitet boje je takođe važan ako želite da postignete određeni efekat.

Siva

Siva je nešto između crne i plave, što proizvoidi neutralno raspoloženje. Postoje različite nijanse sive, a na vama je da se opredelite za željenu nijansu.

Svetlo plava

Svetlo plava boja će smiriti vaše okruženje, stoga je odličan izbor za doktorske ordinacije, posebno za neuropsihijatre. Plava će stimulisati vaš um, što vodi do veće productivnosti. Na primer, kancelarije za vođenje knjiga bi trebalo biti okrečene u svetlo plavu boju zato što se radi o poslovima koji se stalno ponavljaju, stoga morete biti fokusirani na vaše radne zadatke.

Radni sto sa svetlo-plavim zidom izaPlavo-Siva

U poslovnom svetu, plavo-siva boja izgleda čisto i dodatno doprinosi poslovnoj atmosferi vaše kancelarije. Ova kombinacija će doprineti profesionalnoj atmosferi, a da ne optereti previše vaš poslovni prostor.

Braon

Braon je idealna boja za snažan i moćni prostor. Ako ukombinujete ovu boju sa nameštajem od punog drveta, vaš prostor će biti ispunjen toplinom.

Pastelno žuta

Pastelne boje za zidove mogu biti saveršeno rešenje za vašu kancelariju. Nisu previše napadne, a ujedno daju sofisticiran izgled. Stoga pastelno žuta je jedna od boja koju možete iskoristiti u vašem poslovnom prostoru, posebno ako radite u kreativnom sektoru. Ova boja se lako kombinuje sa braon ili belom i dodatno će naglasiti vašu kancelariju.

Sa druge strane, žuta stimuliše emocije, što čini ovu boju idealnom za kreativce. Takođe pospešuje raspoloženje, budi emocije sreće i spada u dekorativne boje za zidove.

Ljubičasta

Ako želite da istaknete vašu kancelariju, onda je ljubičasta idealna boja za zidove. Međitim, to ne znači da ne možete da koristite ljubičastu ako želite i malo smireniji prostor. Postoji toliko prelepih nijansi ljubičaste da ćete se teško odlučiti samo za jednu.

Zelena

Za privatne ordinacije, banke ili finansijski sektor, tamno zelena boja može biti sjajno rešenje. Odabir nijanse, tamno zelene ili svetlo zelene će značajno uticati na čitav ambijent prostorije. Svaku put kada bacite pogled na zelenu površinu, imajte u vidu kako će ona reflektovati svetlost. Izbegavajte neon zelenu u prostorijama gde ima dosta prozora zato što vas može zaslepiti.

Zelenu boju često povezuju sa novcem, ali nemojte zaboraviti da je ovo ujedno i boja balansa, uverenja i smirenosti.

Naranđžasta

Okrečiti čitavu prostoriju u naranđžastu boju može biti previše, ali naglasiti jedan zid ovom bojom može biti sjaja odabir za prostore gde fali energija.

Zena vodi razgovor u kancelariji sa narandzastim zidovimaKoristite različite teksture

Pri uređenju vaše kancelarije potrebno je da koristite različite teksture kako bi ste postigli željeni efekat. Iako boje u monogome utiču na vaš poslovni prostor, one neće biti dovoljne da daju vašoj poslovnoj prostoriji želeni identitet, koji odiše prijatnom atmosferom i toplinom.

Ukoliko želite minimalistički i moderan dizajn, idealan izbor za kancelarijski sto je drvo sa kombinacijom metala. Mi u Stolovi & Stolice vam nudimo širok asortiman radnih stolova koji će zadovoljiti čak i najnaprednije korisnike.

Sa druge strane, ako želite da vaša kancelarija odiše autoritetom, onda vam je potreban pravi kabinetski sto. Imajte u vidu da ovakav odabir nameštaja zahteva boje za zidove koje se slazu ili neutralne boje. Međutim, nemojte odmah ići na siguran izbor i izabrati belu boju, već se možete opredeliti za bež, sivu, ili sivo-plavu koja će biti značajno efektnija. Ne zaboravite da zavese treba da budu bar dve nijanse tamnije od boje zidova.